Tehnologija

Orodja za vbrizg voska

Vsa orodja za brizganje voska so zasnovana in izdelana v podjetju Akrapovič.
Zasnova komponent in dovodnega sistema temelji na izkušnjah naših metalurgov in tehnologov, ki za svoje delo uporabljajo sofisticirana orodja (CAD/CAM/CEA).

Voščene oblike in komponente

Voščene oblike in komponente dovodnega sistema so vbrizgani na stroju za vbrizganje voska s pomočjo orodij, ki so bila razvita in izdelana v podjetju. Elementi so ročno sestavljeni na drevo z lepljenjem in varjenjem voska.

Proces izdelave modela

Ko je izdelava drevesa končana, se prične proces izdelave keramične lupine, ki zajema nanos večih plasti keramike. Zaradi visoke reaktivnosti titana je potrebna uporaba primerne sestave keramike in kontrolirano okolje s pomočjo nadzora temperature in vlažnosti.

Priprava keramike

Ko je drevo primerno posušeno in vosek staljen, se keramiko še dodatno segreje, da dobi primerne lastnosti in kasneje vzdrži litje titana.

Priprava titana

Trenutno uporabljamo več različnih zlitin, kot tudi odpadni material, ki ga pridobimo iz proizvodnje izpušnih sistemov, vendar ponudba vedno temelji na želji naših strank.

Vakuumsko litje

Pred litjem se keramični model dodatno pripravi in namesti v vakuumsko komoro talilne enote. Ker je titan reaktivna zlitina (visoka afiniteta za druge elemente pri povišanih temperaturah, predvsem v tekočem stanju), mora biti lit v vakuumu. Keramični model se namesti na vrtilno mizo, ki se vrti pri visokih vrtljajih, kar nam omogoča litje kosov s tankimi stenami in zmanjšanje debeline oksidnega sloja.

Končna obdelava in pregled

Ko je proces litja končan, se keramični model odstrani, liti deli pa so izrezani iz kanalnega sistema. Glede na namen uporabe določenega dela se lahko to obdela s peskanjem ali se zgladi z vibracijskem polirnem stroju, da bi tako dosegli želeno končno obdelavo površine. Ulitki so pregledani z rentgensko radioskopijo in z drugimi neporušnimi metodami (merjenje dimenzij, površinska hrapavost, vizualni pregled, preiskava s tekočimi penetranti, itd. ) in porušnimi metodami (kemičnimi analizami, plinskimi analizami, testom natezne trdosti, meritvijo trdnosti, itd.).

Dimenzijski pregled

Za optimizacijo načrtov in izdelavo orodij uporabljamo tehnologijo hitre izdelave prototipov (3D tiskalnik) in povratnega inženirstva, za katerega meritve se izvajajo z uporabo:

- Zeiss Contura skenirne naprave,
- GOM Atos IIe merilne kamere
- Romer Sigma skenirne roke.